Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This event has passed.

Impro liga: Impro Ljubljana Rog vs Banda Ferdamana Zlatorog

februar 8 @ 20:00 - 22:15

€8-€10

V soboto, 8. 2. ob 20h gostujemo v Narodnem domu Maribor, kjer se bosta na predstavi Impro lige pomerili ekipi Impro Ljubljana Rog in Banda Ferdamana Zlatorog.

Impro Ljubljana so urbani biciklarski nostalgiki prestolnice z veliko kondicije, Banda Ferdamana pa so z lugom podmazana štajerska impro velesila. Oboji so močno trenirani ustvarjalni hrusti, ki si želijo postati državni prvaki na področju gledališke improvizacije in tudi tokrat se bodo borili z vsemi svojimi gledališkimi in športnimi znanji.

Obe ekipi ciljata na zmago, stavnice pa so neodločene. Na predstavi se nam tako obetajo spontani zapleti, poetične zgodbe, ekscentrični karakterji in obilo napetih in smešnih športnih trenutkov. O zmagovalcu večera odloča občinstvo. Pred nami je torej s kulturnim praznikom zaznamovana zabavno-tekmovalna improvizacijska predstava, po kateri boste lahko rekli le: Kaj ti bo žajfa, če si kupil kolo.

Pridi na spontano gledališko doživetje. Tvoja Impro liga, najbolj športno gledališče.

 

Improvizatorji in improvizatorke:

Impro Ljubljana so kapetan Jaka Korošec, Tomaž Suhovršnik, Nina Beganović, Eva Lasič, Domen Blatnik, Peter Bizjak, Kristjan Kolar, Kristina Popit in Peter Šanović.

Ekipo podpira Tovarna koles Rog.

Banda Ferdamana so kapetanka Mojca Frim, Eva Štingl, Vid Lobnik, Blendor Sefaj, Tim Andrić, Nika Matanović, Žiga Pigac, Jasmina Čuješ, Matic Komel in Matic Ačko.

Ekipo podpira Tovarna Zlatorog.

 

Vstopnina: 10 eur oz. 8 za študente, dijake, upokojence in brezposelne ob predložitvi potrdila. Vstopnice so na voljo na blagajni Narodnega doma Maribor.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

Sezono 2019/2020 kot rdeča nit zaznamuje šport in odnos med športom in kulturo. Posvečamo se raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter iščemo športni, kulturni in družbeni komentar.

 

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

Medijska podpora: Mariborski radio študent – MARŠ

Podrobnosti

Datum:
februar 8
Čas:
20:00 - 22:15
Cena:
€8-€10
Dogodek Category:

Organizator

Impro liga, Društvo IMPRO
Email:
info@impro-liga.si
Spletna stran:
www.impro-liga.si

Prizorišče

Narodni dom Maribor
Ulica kneza Koclja 9
Maribor,2000Slovenija
+ Google Map