Zaključujemo sezono v Klubu Cankarjevega doma s predstavo Impro liga: Naši proti vašim

17. 06. 2021 |

Impro liga: Naši proti vašim
Predstava impro gledališča, zaključna tekma sezone

NED, 20. 6. 2021 19:30-21:30
Klub Cankarjevega doma

Vstopnina: 10 eur, nakup vstopnic je mogoč na povezavi do spletne blagajne CD. Za ogled predstave je potreben PCT pogoj.
Trajanje: 2 h

Nenavadno sezono programa Impro liga, ki je skoraj v celoti potekala v živo na spletu pred osebnimi zasloni, bomo letos sklenili z impro tekmo dveh skupin Naši in Vaši ter podelitvijo nagrad za največje dosežke v družabnem Klubu Cankarjevega doma visoko nad mestom.

Po celem letu improviziranja na daljavo se nam obeta slasten spektakel impro tekme med dvema mešanima skupinama letošnjih improvizatorjev in improvizatork, ki so vas spremljali skozi večino letošnjih domačih nedelj. Naši in Vaši vas bodo prepričali, da ste prav vi na njihovi strani in da si zaslužijo točke, ki jih bo podelilo občinstvo. Kdo pa sploh so Naši in Vaši? O tem boste odločili gledalci.

Po letošnji sezoni svojo zgodbo zaključujemo na pravem odru in sklenili jo bomo na najlepši možen način, skupaj v živo z gledalci.
Uleti v Klub!

Sezono 2020/21 kot rdeča nit zaznamuje POP. Sodelujejo ekipe Banda Ferdamana, Impro Ljubljana, Pasji kašelj, Mali pok, Ti sam plavi!, Shakira Shakira, Improholics, Vodovodarji, Kabuš in Mentol bombon. Vsi ljubimo gledališke deske in komaj čakamo, da se nanje vrnemo v vaši družbi.

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO
Koprodukcija: Cankarjev dom

Kaj je Impro liga?

Impro liga je odlična sprostitev za vse, ki si želijo (predvsem nedeljske) večere popestriti z dobro bero kvalitetne komedije. Dve ekipi se brez vnaprej pripravljenih scenarijev spoprimeta v prikazovanju komičnih prizorov, navdahnjenih s predlogi publike, slednja pa jih oceni in boljše nagradi s točkami. Na koncu večera dobimo zmagovalce, na koncu sezone pa prvake.

 

Impro liga je športno gledališče – gre namreč za ligaško tekmovanje v gledališki improvizaciji oz. impru. Za vse, ki dvomite, da je gledališče lahko športno, naj povemo, da imamo vse, razen športnikov. Imamo ekipe iz cele Slovenije, ki se spopadejo in vedno nekdo zmaga, nekdo pa je poražen; imamo izločilne boje, kjer ekipe odpadajo in točijo bridke solze; imamo pokal za zmagovalca; imamo publiko, ki z glasnim navijanjem nagrajuje dobre prizore; imamo sodnike, ki bdijo na tehnično izvedbo; imamo celo delegata predstave. In če vas vse to ne prepriča, tudi energijskih pijač spijemo veliko. Vidite, da smo športno tekmovanje. Športno tekmovanje, kjer vsi v občinstvu domov odidejo dobre volje – tekmujemo namreč v tem, kdo bo bolj nasmejal publiko.

 

Impro, v katerem tekmujemo, pa je oblika gledališkega ustvarjanja brez vnaprej napisanega scenarija. Mi si vse skupaj izmislimo sproti. Pa ne zato, ker bi bili tako pametni, smo predvsem preveč leni, da bi se učili scenarije na pamet. Zato se zanašamo kar na publiko! Ta nam da predloge, ki jih mi potem v prizorih upoštevamo; če recimo nekdo iz občinstva želi videti prizor, ki se odvija npr. v podmornici, mu bomo z veseljem ustregli. Poleg Impro lige, kjer ekipe tekmujejo v krajših impro prizorih in disciplinah, poznamo tudi druge oblike impra; celovečerne predstave, ali impro predstave z rekviziti, pa še kaj bi se našlo.

 

Kaj NI impro:

 

  • stand up; stand up je naučen nastop komika, ki želi na večih nastopih nasmejati publiko z istim materialom, impro pa stremi k temu, da je vsak prizor neponovljiv in vedno nekaj novega. Nekateri se preizkusijo v obojem, a je koncept priprave nastopa povsem drugačen. Torej, ko improvizatorjem rečete stendaperji ali obratno, pravzaprav hkrati užalite dve skupine ljudi, kar pa je tudi poseben talent, tako da – čestitke!
  • situacija, ko ti med kuhanjem zmanjka sestavin, ki jih zahteva recept, in si rečeš: “bom pa malo improviziral”
  • improvizatorji nismo “tisti, ki govorijo vice”; to so politiki
  • vrsta zelenjave