2. polfinalna tekma 1. polfinalnega para: Delu čast in oblast!

10. 05. 2015 | Nika Stroligo

MODERATOR: Rok Bohinc – Goli

GLASBA: Juš Milčinski

TEHNIKA: Dušan Tomič in skrivnostni Omar

 

SODNIKA: Anja Bizjak, Gašper Tesner

 

Prva majska nedelja je bila rezervirana za povratno polfinalno tekmo prvega polfinalnega para, Čarolija proti Pud  Inc.  Kljub temu da so na prvi polfinalni tekmi Čarolija uročila Pudinge in si pričarala gladko zmago, je od takrat minilo toliko časa, da smo bili prepričani, da je urok minil, da se bodo Pud Inc. zbrali in da bo šlo v povratni tekmi na nož.

Za kako pomembno tekmo gre, smo se lahko prepričali takoj na začetku, ko se nam je kot moderator večera predstavil sam veliki vodja Impro lige Rok Bohinc, ob avtorski glasbeni spremljavi, ki nam je dala  vedeti, da tokrat ne bomo romantično akustični, ampak bolj elektronsko-plesno razpoloženi. Zakon.

Vsem impro devičnikom (tisti, ki so bili prvič na impro tekmi, prosim …) smo izkušenejši pokazali, kako se ploska in navija, in vse je bilo ready za intro točke.

 

INTRO

Pud Inc. v sestavi Jošt, Olivija, Eva, Žiga in Jan so na oder privlekli lestev, jo postavili in začeli postavljati človeško piramido. Na srečo so se ustavili pred spektakularnejšimi akrobatskimi deli, katere so nam obljubili za finale, če tja pridejo. (Mogoče smo s tem, ko se tja niso uvrstili, preprečili kakšno manjšo tragedijo. Vsaka stvar je lahko za nekaj dobra!)

Čarolija v sestavi Maja, Sara, Sašo, Jan in Bor so s čarovniškim poplesavanjem na odru začarali, da je Jan z glave odstrelil verižico. Navadni smrtniki tega mogoče niti ne razumemo, zato so v intru zmagali amaterski cirkusanti.

 

Pred ogrevanjem je Rok na hitro razrešil še nekaj problemov iz publike, ki so bili prehudi, da bi lahko začeli z resno tekmo. Bolečine v gležnju à jej več kalcija, pozabil očala à sej slišiš pa verjetno ok?, 3 mesece pišem seminarsko à to pa nobenga ne zanima.

Kar se ogrevanja tiče, bi rekla samo to, da se plesne točke improvizatorjev ne bi sramoval noben režiser kakšne sodobne plesne predstave, našega plesanja, pod Rokovo dirigentsko taktirko, pa  noben disco party nekje iz leta 1983.

 

  1. CRKN’

Najprej so crkovali Pud Inc. Pripovedovali so nam basen Vezalke iz Černobila o malem murenčku Petru, ki se opravi na pot do Černobila, tam pa z jedrsko obsevanimi kamni obmetava vse okoli sebe in spreminja stvari in druge murne v vezalke. Posebno pohvalo si zaslužita Jošt in Eva za obvladovanje ukrajinskega naglasa in seveda tudi Jan, za trud, s katerim je želel prikriti dejstvo, da on tega ukrajinskega talenta nima. Po vrsti so crkovali Žiga zaradi Coca-cole, Jan od ženske in Eva zaradi učbenika za Rimsko pravo.

Jan se je za naglasno netalentiranost odkupil s super pantomimo, Eva pa je odlično prikazala trpljenje vseh nas mladih pravnikov in prvega soočenja z 800 stranmi »Pravniške Biblije«.

Za konec še sam nauk naše basni: »Dajmo iz katastrof potegnit najboljše, kar se da. «

 

Čarolija so se kot mladi poeti spopadli z naslovom Fora je propadla. Tokrat si posebno pohvalo zaslužita Sašo, ki je dobil enega najhitrejših crkn’ vzklikov (po 3 besedah), in Maja, ki je še enkrat dokazala, da je kraljica, kadarkoli pride do glasbenih, pesniških in rap vložkov. »Drugim srce bom kradla, z drugimi bom vadla. Ti, moj dragi, ta fora je propadla,« je zaključila, po tem ko so crknili Sašo od laškega enajsterca (zlaganja 11 six packov piva), Jan od klarineta in Sara zaradi paličnega mešalnika.

 

Pri prvem ocenjevanju publika 1 : 1, sodniška točka Čaroliji.

 

  1. ČUSKOK

 

Nabrali smo 20 »čustev«, med njimi tudi prijazno pošastnost, pretkano naivnost, seminarskost, spolzkost …

Čarolija se je z njimi spopadala v prizoru voznika avtobusa in učiteljice na šolskem izletu. Vrhunec prizora je bil po mojem mnenju med otroško razigranostjo, ko je voznik avtobusa, Sašo, stekel po avtobusu in se drl, da on ne vozi.

 

Pud Inc. je čustva menjaval v mrtvašnici, kjer sta se z iskanjem trupla mame ukvarjala mrliški oglednik in stranka. Med celotnim prizorom je Jošt v ozadju stal v položaju Jezusa, pribitega na križ.

 

2 točki publike tokrat Čaroliji, sodnika Pud Inc.

 

  1. SPREMEN

 

Kaj narediti, ko se ti med ribanjem kumaric zabaše ribežen? Najprej nekaj logičnega razmišljanja. Bil je gospodov dan, to pomeni, da so družine v cerkvah, to pomeni, da so domovi prazni, in ker gre za družine, imajo doma ribežne.  Drugi korak je učinkovito ukrepanje (beri: ropanje). Atraktivno, v slogu Misije nemogoče, sta se Maja in Jan podala na lov za ribežnom. Konec je bil malo manj spektakularen. Bežanje pred bližajočimi se policisti.

 

Pud Inc. je dobil podobno življenjsko pomemben problem. Kaj narediti, ko ne moreš odlepiti vinjete? Jošt se je iz križanega človeka prelevil v ljubečo ženo, ki je moža presenetila z novim rabljenim BMW‑jem, s to napakico, da je bila stara vinjeta še vedno na vetrobranskem steklu. Skupaj sta (neuspešno) drgnila, dokler ni prišel na ogled inšpektor za vinjete in že skoraj napisal kazen. Da je imela zgodba le srečen konec, smo jo nekajkrat spremenili in žena Marta in mož sta jo odnesla brez kazni.

 

Tokrat 2 točki publike za ljubečo ženo, ki si med drugim tudi striže nohte, da ne popraska moža, in točka sodnikov za Čarolijo.

 

  1. SODNIŠKI IZZIV: Delu čast in oblast.

 

Med kratkim predahom, v katerem sta se ekipi posvetovali, smo mi najprej malo pokramljali z glasbenikom in potem še z obema sodnikoma, ki sta priznala, da na tej tekmi CELO uživata. V imenu Impro lige se opravičujem vsem sodnikom, ki drugače na tekmah zgleda bolj trpijo ter se zelo resno koncentrirajo na ocenjevanje in nimajo časa za zabavanje.

 

Pud Inc. so želeli prikazati življenje raziskovalnega novinarja Dela. Novinar Marko Veselko se je tako predstavil s tegobami, ki jih prinaša raziskovanje underground sladoledarjev. Zakonske težave zaradi obsedenosti s sladoledom so ga spodbudile, da se je končno soočil s sladoledarskim kraljem podzemlja Mirkom Sočimom. Ko smo že mislili, da je Marko podlegel mafiji in da bo ostal v podzemlju, ko je dodobra prelizal Mirka, je le pokazal svoj pravi obraz, se mu uprl in odšel nazaj na površje delat otroke. Ki bodo potem nekoč reševali svet in lizali sladoled.

 

Čarolija je prikazala 2 vidika družbenega dogajanja, ki privede do upora delavcev (tlačanov). Razlog pa ta, da so vsi dojenčki oblečeni v rožnato barvo. Uboga kmeta Maja in Sašo izgubita živce, ko jima bogata dvorjana Jan in Saša za darilo ob rojstvu otroka pošljeta roza pajacek, ki njunemu Pepiju sploh ne bo pasal. S katapultom se Pepe starejši izstreli čez grajsko obzidje in primaže vzgojno klofuto domišljavemu Janu. Slednjemu je, to je treba povedati, vloga grajskega gospoda odlično pristajala.

 

Publika je čast in oblast pravično razdelila med obe ekipi, sodnika sta bila bolj za čarovnike.

 

  1. IZZIV EKIPE VSE NAJBOLJŠE: Goveja juhca

 

Igrajo naj več prizorov družinskih kosil.

 

Čarolija je s skokom menjavala družine iz različnih slovenskih regij, ki so ob nedeljskem kosilu premlevale tipično slovensko tematiko dedovanja.  Super ideja, malce slabša izvedba. Predvsem zato ker se, razen pri primorski regiji, niso mogli odločiti, na katerem koncu Slovenije so. Oziroma so njihovi poskusi štajerskega, koroškega, prekmurskega … naglasa toliko različni, da občasno nismo vedeli, v katerem delu kokoške se nahajamo. Je pa dejstvo, da so familije po celi Sloveniji zadosti podobne, da so bili problemčki aktualni ne glede na regijo. Razen na primorskem. Tam so itak vsi prijazni, skulirani, na koncu pokadijo še družinsko djolo, spijejo multi solo in težav ni.

 

Pud Inc. je pokazal, kako izgledajo tipična družinska kosila v Severni Koreji, Vatikanu in Indiji. V Koreji se za vsako zamudo upravičiš Kim Jong Unu in poskušaš skriti dejstvo, da uporabljaš internet. Papež ob nedeljah najraje je ogromne hostije, pije vino s svojimi služabniki (duhovniki?) in poje cerkvene pesmice, Indijci pa ob piščancu in rižu naredijo še cel glasbeni žur.

 

Zadnje ocenjevanje večera. Publika 2 točki Pud Inc. Sodnika 1 točko Čaroliji. Zmago v tekmi ocenjevanja med sodniki in publiko (niti enkrat se nismo strinjali) je dosegla Čarolija, ker smo bili mi močnejši, so na tekmi vseeno slavili Pud. Inci, skupno zmago in uvrstitev v finale pa so potrdili odlični Čarolija.  Polfinale kot se spodobi, super glasba, super Rok, komaj čakamo finalno čaranje.

DSC_7164

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.