Ple$tenjakov šarm ni bil dovolj, Šarolija začarala občinstvo

22. 10. 2015 | Miha Gazvoda
(Reportaža izraža subjektivno mnenje avtorja in ne predstavlja nujno mnenja Impro lige kot projekta in skupnosti.)

Moderator: Vid Sodnik

Glasbenik: Rok Zalar

Tehnik: Luka Seliškar

Sodnika: Rok Bohinc in Katja Brezovar

Young Ple$tenjak v postavi: Olivija Grafenauer, Eva Pavlič, Aljoša Bregar, Dan Pikalo in Žan Papič

Šarolija v postavi: Sara Šoukal, Miha Možina, Jan Hrušovar, Sašo Weilgoni – Mš, Luke Thomas Dunne in Žiga Regina

 

Traraaraaam! Nova sezona Impro lige je tu, dogajalo bo na polno![1]

V nedeljo, 18. 10. 2015, smo bili v Dijaškem domu Tabor priča epskemu dvoboju med novonastalo ekipo Young Ple$tenjak in starimi mački (in mačko), lanskoletnimi prvaki, ekipo Šarolija.

 

Simpatični moderator Vid je na začetku občinstvo seznanil s pravili in nas ogrel. Sledili sta intro točki obeh ekip. Šarolija je na oder prišla v svojih značilnih čarovniških, pardon, šarolniških ogrinjalih in zraven žicala za denar. Šarodeji, pojdite naslednjič v cerkev. Babice raje talajo penzijo kot študenti štipendije, ki jih sploh ne prejemajo. Ali pa vsaj preklopite na način plačevanja z boni. V glavnem: »Šarolija – še za punch line nimajo več.« Sledili so frišni: »Young Ple$tenjak, nič na svetu ne zadane tako.«

 

Pri ogrevalni disciplini Klobuki smo videli dvoboje ena na ena. Odigrani so bili prizori siamskih dvojčkov, tjulnjev, starih Egipčanov, pilotov, očeta in sina, nojev in jagrov.

 

Potem pa prva disciplina – Kdo sem? Improvizatorji so na čela dobili lepilne trakove z imeni znanih ljudi. Highlight discipline je bila Sarina (domnevno) nenamerna brca v Bohnovo mednožje! Prizor, ki je sam po sebi bil vreden denarja (moje sicer zastonjske) vstopnice. Še nekaj zanimivih: Mš je ob namigu, da je njegova oseba izdelovalka parfumov (Coco Chanel) izjavil, da je slednja Old Spice. Lepa. Posebne čestitke pa gredo Oliviji Grafenauer, ki je edina ugotovila, koga predstavlja – Challeta Salleta. V prihodnosti pričakujemo duo Salle feat. Ple$tenjak. Rezultat 1 : 1.

 

Naslednja disciplina je bila Šuti. Citiram svoje zapiske: »Šarolija: ???, geja, babica.« Še za Young Ple$tenjak: »YP: zdravnik in pacient, poslušanje srca, razgibavanje.« Jasno je, zakaj si zapiske na faksu kopiram. Rezultat po drugi disciplini 2 : 2.

 

Prvi izziv, ki naj bi imel opraviti s starostnimi skupinami, je predlagala ekipa YP. Šarolija ga je, kot se za prvake spodobi, levjesrčno sprejela. Hrušovar je pobiral predloge publike v zvezi z življenjskim ciljem ali smislom življenja. Žal nihče ni predlagal: »Želim si nastopiti v oddaji Ustreli!,« tako da se je moral zadovoljiti s predlogom: »Želim si kupiti otok.« Videli smo prisrčen tridelni prizor ljubezni Žige Regine in Sare Šoukal, ki se je končal s poroko na Blejskem otoku. »Kjuuuut!«[2] YP so zaigrali skupino 80‑letnikov, katerih glavna značilnost ni smela biti značilna[3] za njihovo starostno skupino. Dobili so predlog inštaliranje aplikacij in rolerje, ki so v prizoru postali hrbtni. Prizor je publiko tako očaral, da so povedli s 4 : 2.

 

A Šarolija se ni dala. Pogoj njihovega izziva je bila ob očesnem kontaktu nedovoljena verbalna komunikacija. Z odigranim prizorom comic-cona, v katerem sta sijala predvsem Mš kot transformer‑stol‑konj in Sara kot napovedovalka, so zasenčili ekipo YP, ki je miže odigrala prizor taborjenja. Izenačenje!

 

Sodniski izziv so bila čustva. YP Aljoša je bil določen s strani občinstva, da pove, kaj v življenju najbolj obžaluje. Sledila je romantična zgodba o pohodu skozi gozd z meglo po tleh[4] in žalovanju po neobdelovanju živali, ki bi lahko potešile njegovo zaljubljenost. Šušlja se, da bo o tej neuslišani ljubezni kmalu posneta mehiška telenovela. Šarolija je odigrala prizor na letalu, kjer so bili primorani v različnih časovnih intervalih igrati pet različnih čustvenih stanj plus jokerja – kremšnito. Z izvrstnim prizorom so prepričali občinstvo in v finišu premagali YP s 5 : 4!

 

Šarolija je pokazala, da bo tudi letos nevarna za naslov prvaka. Čestitke tudi novonastalim Young Ple$tenjak, ki jim je do zmage zmanjkalo le nekaj malega (prijateljev v publiki).

 

Se vidimo v nedeljo, 1. 11. 2015, ko bo v DDT potekala naslednja tekma Impro lige med Spranci na balanci ter KIKS-meni. Za konec naj citiram znamenitega slovenskega poeta, Klemna Klemna: »Đija, ninđe!«

IMG_7957

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.

 

[1] Namig: če prebereš v dolenjskem narečju, se stavek rima. Ful bolj zabavno!

[2] Vir: Gojko Ajkula.

[3] Vir: pomanjkanje besednega zaklada.

[4] Če je to slučajno metafora za sneg, se Jan Plestenjak obrača … v postelji sobe 102.