Dženny Improteam

Dženny je energična, nagajiva in večplastna Primorka. Je prva in zaenkrat edina impro skupina na Goriškem oziroma na celotnem Primorskem. Pred kratkim je praznovala 5. rojstni dan, torta pa je bila oblikovana v nič drugega kot njen posebni logotip. Logotip je sinonim rojevanja odličnih improvizatork in improvizatorjev, ki so nenasitni učenja, zabave, druženja in življenja nasploh.

 

FB/Dženny Improteam

 

Luka Osirnik je bolje znan pod umetniškim imenom »Sirček«. Tako kot obstaja več vrst in oblik sira, podobno velja za njegove raznovrstne like, ki jih ustvarja na odru. Sumimo, da se njegova igralska moč skriva v njegovih mogočnih laseh. Njegov življenjski moto je: »Sej bo, dej!«

Gaja Pavliha je mojstrica živalskih preoblek. Predvsem obvlada igranje opice, njeno znanje pa obsega tudi igranje živali, kot so muha, kobilica, pajek … Ne izpusti nobene podrobnosti, zaradi česar ima včasih njeno nastopanje tudi izobraževalno konotacijo. Suhih južin namreč ne dobimo pri nas doma, kvečjemu na našem vrtu. Tisto, kar vi mislite, da so suhe južine, so hišni pajki.

Gregori Adamič ima v sebi veliko ljubezni, ki je rezervirana predvsem za Dženny. Zanj je to najpomembnejša ženska v njegovem življenju, zato na odru daje vse od sebe. Različne like ustvarja predvsem z njegovim močnim glasom, ki včasih doseže visoko, včasih pa tako nizko frekvenco, da začne celoten prostor vibrirati – kar je pa večkrat tudi njegov namen.

Vanesa Vodovnik je marsikaj. Je edina originalna Dženny članica, ki nastopa v impro ligi –  verjetno si zato včasih misli, da je Beyonce. Rada ima različne glasbene zvrsti, odvisno od njene volje. Tako včasih posluša Britney Spears, Cardi B ali Björk. Podobno raznolikost pa lahko vidimo tudi na odru, če ne celo kar enako. It’s Vanesa, bitch!

Eva Pellegrini je najmlajša članica skupine, vendar naj vas njena starost, nedolžen videz in »višina« ne zavedejo! Na odru se namreč lahko spremeni tudi v osebo, ki ima močan glas, hodi na široko, ima v rokah orožje ali je celo ona sama orožje! Strup je v majhnih stekleničkah!

Eva Kljun je vodja skupine, ki ostale člane motivira s svojim pozitivnim pogledom na svet, glasnim smehom in svežino, ki jo vedno znova prinese na vaje. Večkrat ima namreč žvečilni gumi v ustih. Vedno se zna postaviti za skupino, čeprav včasih deluje kot Devica Marija oziroma Marija Zmosta, ampak ne pozabimo, da je v večini primerov pregrešna Eva.

Foto: David Verlič in Mateja Nikolić