SNiG - Slovensko narodno impro gledališče

SNiG – Slovensko narodno impro gledališče je ansambel 10 improvizatorjev. Z različnimi pogledi na improvizacijo in raznovrstnimi odrskimi vrlinami ustvarjajo dolgometražne zgodbe. Od impro muzikalov in grških tragedij do romantičnih komedij in napetih celovečercev – na predstavah SNiG-a vas vedno čaka nekaj novega.

FB/SNiG
Insta

 

Katja Brezovar – slovenska Wunderkind biokemije je ena glavnih operativcev v SNiG-u. Vsestransko dekle, šerif mesta, kaže, kaj se v življenju da doseči. Izumiteljica novih joga pozicij se vedno preda tistemu, kar počne in ne odneha do samega konca. Zvezda skečev in novopečena katalizatorka Malih sivih celic se loti stvari z glavo. Nobena gora ni previsoka in nobena jama pretemna, da bi jo odvrnila od cilja. Z dvignjeno glavo in osredotočenim pogledom bo Katja plula pod SNiG-ovim praporjem po nemirnih morjih improvizacije in prepričani smo, da bo potovanje zanimivo.

Urban Kavčič – strokovnjak za mala bitja (lahko bi jim rekli mikroorganizmi?) se skozi življenje sprehaja z dvignjeno glavo in nasmehom od ušesa do ušesa. Hvali se izmika, pljuvanju pa ubeži. Mož, ki vam kavo pripravi kot le malokdo, je na odru vselej sproščen. Od romantičnega citiranja Mile Kitiča do ganljivih govorov ob slovesih je Urban vedno pripravljen priskočiti na pomoč soigralcu in nuditi oporo. Na prvi pogled tihi mož, se hitro prikrade v vaše srce in ga obrne na glavo, prav to bo počel tudi v SNiG-u.

Tim Kern – stoletja stare pravljice govorijo o junakih kot je Tim. Za čarovnika s številkami in finančega virtuoza se je svet vedno zdel premajhen. Spontani pesnik, večni romantik in goreč navijač je večkratni nagrajenec v svetu gledališke improvizacije. Vseeno Tim raje gleda naprej v prihodnost in z nasmehom na obrazu pričakuje naslednje izzive v SNiG-u.

Kristjan Kolar – zagotovo edini član ansambla SNiG, ki ima najverjetneje korenine grškega polboga. Vsaj tako pravi sam. Je tisti tip človeka, ki po neznanem naključju obvlada vsak šport in počoha vsakega kužija, ki se znajde pred njim. Če ste Kristjanov prijatelj, je na vaš račun zagotovo zbil že vsaj 243 šal, a vas je vsaj tolikokrat tudi nasmejal in razveselil. Bodoči ekonomist ima zavidanja vredne impro možgančke, ki znajo rešiti vsak prizor in nasmejati še tako resnega fotra v zadnji vrsti dvorane. Svoje vrline bo svetu sedaj razdajal tudi znotraj SNiG-a.

David Kristan – nekdo je dejal, da bi lahko David sam premaknil cel svet. Odgovor na vprašanje ali je mislil v prenesenem pomenu ali dobesedno, prepustimo vam. Preizkušeni karikaturist David uživa, ko se sprehaja po mejah humorja, ki jih postavlja družba in želi skozi ovoj svojih poudarjenih karakterjev sporočati bistvo zgodbe. Ozkooki mož je v svojem življenju izpostavljen karseda raznolikim okoljem. To mu daje edinstven spekter idej in načinov uprizarjanja, s katerimi se zapiše v vaš spomin. Zgodbe bo sedaj pisal tudi v SNiGu.

Eva Nanut – za NIPKEtom druga najbolj znana oseba iz Dravelj, stopa po poteh pedagoške prihodnosti. Izvrstna pevka, nenehna raziskovalka in odlična imitatorka znanih oseb vsakodnevno preseneča in razbija nekdaj ustaljene stereotipe. Eva je vedno pripravljena na preizkušanje novih stvari in nove pristope bo raziskovala tudi v globinah improvizacije skupaj z drugimi SNiG-ovci.

Žiga Regina – je ljubiteljsko profesionalni plezalec, ki rad pleza tako po gorah, kot čez prepreke, ki mu jih postavlja življenje. Duša in ponos Želimelj, ki dober glas o njih nese v širen svet. Prijazno srce in odločen pogled so, skupaj z dobrih vzdušjem in svežimi idejami, stalnice za okolje, kjer je Žiga. Svojo športno vsestranskost kombinira z močnim občutkom za soigralca in poživi vsak prizor, katerega del je. Nobene teme se ne ustraši in pred nobeno vlogo se ne skrije – o tem se lahko prepričate na predstavah SNiG-a.

Luka Seliškar – dolgolasi umetnik, s svojo glavo velikokrat usmerjeno v nočno nebo, je eden najboljših slovenskih glasbenikov za gledališko improvizacijo. Širok spekter stilov, ki jih je pripravljen spraviti v naša ušesa v nekih sekundah, se tam zasidrajo. Hitro ali počasi, glasno ali tiho, Luka skrbi, da je glasba vedno v harmoniji z dogajanjem na odru, včasih vodi in včasih sledi. Luka bo svoje glasbene meje med drugim premikal tudi v SNiG-u.

Žan Sterle – novodobni raziskovalec Slovenije je redkokdaj zadovoljen z običajnim in povprečnim. Kleni bežigrajčan, natančneje BS3-jevec, je mojster za naglase in strokovnjak za nogometno pravo. Ljubiteljski statistik vas bo zagotovo nasmejal v neštetih odrskih situacijah. Žan pravi, da po dežju vedno posije sonce. S podobnimi pregovori bo redno osveževal glave pod okriljem SNiG-a.

Sara Šoukal – drzna improvizatorka, ki svoje življenje posveča improvizaciji. Uspešna mentorica še neukročenih igralcev je s svojimi nasveti pomagala marsikateremu odličnemu improvizatorju. S stalno prezenco na tujih odrih krepi svoj položaj na stari celini in drugod. Ljubiteljica mačk in dobrega čaja pri projektih išče popolnost in pomen. Ljubiteljska surferka, surfa skozi življenje in jezdi izzive. Svoj navdih črpa od norveških zabavnih oddaj do eksperimentalnih predstav na lokalnih odrih. Sara je v konstantnem pogonu in je tudi tokrat pripravljena, da ime SNiG ponese v svet!

 

Foto: Tina Ramujkić