Finale 25. sezone v SNG Drama: Gverila Teater vs. Lažno upanje

22. 05. 2019 |

Impro liga: Finale 25. sezone: Gverila teater in Lažno upanje

 

NEDELJA, 9. junij ob 20h v SNG Drama Ljubljana

Trajanje: 120 min

 

Moderator: Juš Milčinski

Glasbenika: Vid Terzer in Urh Mlakar

Oblikovanje luči in zvoka: Luka Seliškar in Veronika Hana Grubič

Delegatka: Mistral Majer

 

Improvizatorji in improvizatorke:

Olivija Grafenauer, Timotej Turk Dermastia, Jošt Cafuta Maček, Maja Trampuš, Jošt Jesenovec, Petra Ajdovec, Eva Kern Nanut, Tim Kern, Jan Hrušovar, Sašo Weilgoni – Miš, Peter Frankl in Dino Kapetanović.

 

Impro liga je program, ki že 25 let poteka kot državno tekmovanje gledaliških impro skupin in ki še danes ostaja temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas. Impro liga je tudi stičišče vseh slovenskih improvizatorjev in improvizatork, ki so svoj izraz našli v tej uprizoritveni zvrsti od začetka 90. let dalje.

 

V letošnji jubiljeni sezoni sodeluje 8 ekip in okoli 85 improvizatorjev in improvizatork z različnih koncev Slovenije, ki se v športnem duhu borijo za naziv najboljših. Vsako predstavo navdušujejo s svojo spontanostjo, izvirnostjo, kolektivnim ustvarjanjem in preseganjem meja domišljije v prizorih, za katere predloge podaja občinstvo. Gledalci določajo dogajalne prostore, čustva ali žanre, ki so temeljna iztočnica za ustvarjanje triminutnih gledaliških prizorov. Po odigrani dvojici prizorov pa občinstvo odloča tudi o točkah in o zmagovalcu impro tekme.

 

Finale 25. sezone Impro lige bosta podpisali ekipi Gverila teater in Lažno upanje. Po celoletnem odrskem impro boju z različnimi skupinami, sta se ti dve ekipi prebili do najvišje stopnice. Zgodovino pa bo pisal le eden od obeh kolektivov. Kdo bo v kratkih improviziranih prizorih bolj navdahnjen, bolj kolektiven, bolj pronicljiv in bolj zabaven? Odločitev je v vaših rokah. Vabljeni na neponovljivo športno-gledališko doživetje!

 

Vstopnice lahko kupite na blagajni SNG Drama Ljubljana.

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

https://www.drama.si/repertoar/delo?id=3328

 

Vstopnice: 8 eur