Freš vs. Predigré

15. 03. 2016 | Miha Gazvoda

13. improligaška predstava se je odvijala 6. 3. 2016 v DD Tabor med ekipama Freš in Predigre. Nesrečna trinajstica je upravičila svoj sloves le za SPOILER ALERT[1]. Večer je v hiperaktivnem tempu in z nabrušenim jezikom vodil Jan Hrušovar[2].

 

Freš so se v intru raje osredotočili na nasprotnika kot nase. Prikazali so nam osvajanje dekleta na neuspešen način – obsipavanje z darili – in z uspešnim direktnim pristopom s spalno vrečo. Vredno testiranja. Nauk: »Predigre so precenjene.« V primeru nosečnosti, »al’ pa tud’ ne«. Predigré so se nam z najbolj awkward (seveda namerno) možnim voditeljem, ki je napovedal še ostale člane, predstavili z rap komadom.

 

Podrobnosti dinamičnega ogrevanja so mi povsem ušle iz glave, očitno pa tudi iz zapiskov. Razen: »Ti si taka kot pomaranča – postaraš se.[3]«

 

V prvi disciplini, Tap avt, so nam Predigréji v lesoreznici prikazali romantično zgodbo z leseno babo. Na drugi strani so Freš v cerkvi zaigrali kriminalko serijskega morilca mačk, ki nočejo piti mleka. Gledalce je bolj prepričala cerkveno-mačja kriminalka (ddddd). 2 : 0 za Freš!

 

Druga disciplina je bila Utapljanje v številkah. Vsak igralec je v prizoru dobil določeno število besed (1 do 7), ki jih je moral izreči v lastni repliki. Predigréjevci so pokazali, kako poteka službeni intervju za krotilca tigrov, Freši pa rop banke, ki ga je izvedla mama bančnega uslužbenca. Ukradli so tudi srca gledalcev za 4 : 0!

 

Sledil je freševski izziv, nekaj z rimami. Predigré so se, opogumljeni od glasbenega intra, odločili rimati celoten prizor. Med izborom tematike prizora je prišlo tudi do manjšega neskladja med publiko, ki je za družinski problem predlagala incest, sodnik(a) pa sta to videla kot rešitev. Vsi pa smo bili skladni pri opredeljevanju čiščenja kot problema. Rime so nas odpeljale v poetični svet Prešerna, občasno pa so zajadrale tudi na maturantski ples frizerske šole v Ljubljani. Freši so se odločili za bolj soft varianto, rimali naj bi le prvo besedo replike z zadnjo sogovorca[4]. Zaključne besede ljubezenske drame med pacientko in kirurgom so se glasile: »Upam, da ti nobena ženska ne bo otroka rodila.« »Gnila si.[5]« 4 : 2!

 

Predigré so Freše izzvali s smrtjo. Slednji so se odločili odigrati smrt med ribolovom mrtvih rib. Predigré pa so prikazali depresivno smrt, ki je nihče ne mara. 5 : 3.

 

Sodniški izziv so bili statusi. Freši so se odločili za skupni prizor, kjer vsak od igralcev dobi na čelo prilepljen status; od visokega 1, do nizkega 3. Ostali se v stiku z njim obnašajo njegovemu statusu primerno, sam pa ne ve zanj. Odigrali so odprtje živalskega vrta in s tem povezano dražbo kač. Predigré so prikazali romanco na ekskurziji v Sarajevu kot najlepši spomin na šolanje bivšega študenta iz publike. Dobri stari jugoslovanski časi niso prepričali gledalcev, ki so z zadnjo točko nagradili Freše za končnih 6 : 3.

DSC_8045

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.

 

[1] Predigré in Emo Karo, kateri sem v vlogi alfa samca speljal reportažo.

[2] Kdor nima na glavi, ima na jeziku.

[3] Občutki ob tem: http://1.media.dorkly.cvcdn.com/50/27/0d41808f60af8871fa122b3b0f37ab1b.gif

[4] Zgled v naslednji povedi.

[5] V tem trenutku bi lahko na mojem obrazu posneli definicijo smeška XD.