Komentar Impro liga: Shakira Shakira vs. Impro Ljubljana

26. 12. 2019 |

Shakira Shakira Kobla : Impro Ljubljana Rog, 7:8

22. 12. 2019 v CSK France Prešeren

Zapisala: Katja Predan

Shakira Shakira: Sara Šoukal, Rachida Hsain, Voranc Boh, Mihael Šorli, Eva Jus

Impro Ljubljana: Jaka Korošec, Peter Bizjak, Kristina Popit, Kristjan Kolar, Nina Beganović, Domen Blatnik, Tomaž Suhovršnik

Moderator: Vid Sodnik

Sodnika: Olivija Grafenauer in Jošt Cafuta Maček

Glasbenik: Vid Terzer

Luč: Veronika Hana Grubič

Delegatka: Mistral Majer

 

V nedeljo smo videli tekmo, ki se je iz 0:6 za Impro Ljubljana prevesila v 7:8 za zmagovalno ekipo Impro Ljubljana. Dober nastop so napovedali že z dobrim introm. Zamislili so si enostaven, a zelo učinkovit intro, ki je združeval pomenljivo vsebino in komedijo: prebrali so tri vice, ki pa so bili prikazani pod drugačno lučjo, ko so bili prebrani z dvomom in nesigurnostjo, celo gnusom v glasu. Nina Beganović: „Kako lahko rečemo, da živimo v enakopravnem svetu, če je moški, ki leti superman, ženska, ki leti pa čarovnica.“

Knjižnji molj in Rimska zgodovina 1.  Prizor, v katerem je Domen Blatnik – v športnem žargonu – soliral. Zelo dober nastop, ampak ga je pokvarilo dejstvo, da v igro ni vpletel vseh soigralcev na odru. Natančne podatke Rimske zgodovine 1 je težko vplesti v prizor, Domen pa je besedam dodal toliko emocionalnega zagona, da nam je bilo popolnoma vseeno, kaj točno so, saj smo razumeli njihov pomen, bile so obtožbe za karkoli že. V igro je vključil tudi Kristjana Kolarja, ki so mu bile vse te obsodbe tudi namenjene, medtem ko so bili vsi poskusi – s čimer mislim sodelovanje v prizoru – Kristine Popit popolnoma ignorirani. Celo njena smrt je bila brez pomena. Prizor je funkcioniral, saj mu je Domen prinesel ogromno energije, vendar pa je ostal z nedefiniranim prostorom, časom in odnosi.

Jaka Korošec se je izkazal v menjavah, sodniški komentar je bil, da vloga ni bila prepričljiva, saj se je po predlogu dom za ostarele ulegel na tla in se s soigralcem na vozičku odločil iti na sprehod kar leže. Morda, če bi svoj nori svet malce bolje utemeljila bi bilo lahko še bolje, ampak se mi je prizor zdel dober odmik od ponavljajočega se igranja starčkov, z ukrivljenim hrbtom in pešavim glasom.

Nekajkrat se je izgubil na odru tudi Tomaž Suhadolnik.

Do sedaj sem govorila o posameznih prizorih, ki jih je pokonci držala energija; Nina Beganović, Peter Bizjak in Kristjan Kolar pa so odigrali prizor kot se šika. Izziv je bil statusi, pobrali so fb status: „A gre kdo v Lj, rabm prevoz.“ Kratko uverturo v dogajanje sta odigrala Peter in Nina, ki je nudila prevoz. Vendar je šel v napačni avto, saj je iz LJ želel v MB, ona pa je šla iz MB v LJ (:‘-D). Meni so prizori v avtu vedno neprijetni za igrat, ker imam občutek, da se moramo ukvarjat s tem, kam gremo. Ona dva sta izvrstno odigrala prizor, v katerem je bila pot cilj in sta lepo uporabila avto kot navaden dogajalni prostor. Da prtička za vožnjo ne omenjam. (:‘-D)

Edino upanje za Shakiro Shakiro je bilo lažno, ki jim ga je dal moderator, da bodo za zadnji prizor dobili 4 točke namesto treh. Prizor so igrali na izjemen delegatski izziv delegatke Mistral Majer. Vprašanje se je glasilo: „Kaj je Luka Dončič?“ Fenomenalen izziv je dal 2 zelo dobra prizora. Eden izmed njih je bil performans ekipe Shakira Shakira. Ekipa je pokazala, da je performans nekaj, kar na impro odru lahko tudi zelo dobro funkcionira. Vprašanje za njih pa vendarle je, kako bi lahko vpletli vsaj kančke te performative v njihove „navadne prizore“.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/impro_liga/albums/72157712370653283