Prijatelji premagali Grupič, situacija v predskupini Komanda je zapletena

19. 01. 2014 |

Včeraj (sobota, 18.1.) so na gostovanju v Kranju člani skupine 6 prijateljev uspeli premagati dotlej neporažen Grupič. Po prvih treh disciplinah je sicer kazalo na drugačen razplet, saj so Grupiči vodili s 6:3, vendar so prijatelji v zadnjih dveh disciplinah pobrali prav vse točke.

 

Situacija v predskupini Komanda je tako ostala zapletena, vse pa je odvisno od zadnje tekme (Banda Ferdamana in Lastniki humorja se bodo udarili v Mariboru). Pa poglejmo, kaj vse se lahko zgodi!

 

1) Lastniki humorja zmagajo z rezultatom 10:5 (ali več)

Lastniki prevzamejo prvo mesto v skupini, 6 prijateljev so drugi, Grupič tretji, Banda zadnja.

 

2) Lastniki humorja zmagajo z rezultatom 9:6 ali 8:7

6 prijateljev ostanejo prvi v skupini, Lastniki pa prehitijo Grupiče in so drugi. Grupiči so tako tretji, Banda pa zadnja.

 

3) Banda premaga Lastnike z rezultatom 8:7

Kljub zmagi ima Banda slabše razmerje točk kot Lastniki, zato vrstni red ostane tak, kot je trenutno – 6 prijateljev na vrhu, nato Grupič, Lastniki in nazadnje Banda.

 

4) Banda premaga Lastnike z rezultatom 9:6 (ali več)

6 prijateljev so prvi, Grupič drugi, Banda tretja, Lastniki pa zadnji.

 

Tudi, če Banda zmaga 15:0, ne more več poseči višje od tretjega mesta, ker bo imela v vsakem primeru največ eno zmago, Grupiči pa že imajo dve. To pomeni, da bo nasprotnik Bande v četrtfinalu ena od prvouvrščenih ekip predskupine Ravbar – IGLU ali Ljudje. Lastniki humorja pa še vedno lahko zasedejo katerokoli od štirih pozicij v predskupini…