VOJNA EKIP | Epizoda III – Štajerska se prebuja

18. 11. 2015 | Uroš Ribič
(Reportaža izraža subjektivno mnenje avtorja in ne predstavlja nujno mnenja Impro lige kot projekta in skupnosti.)   Uvodni tekst v epski obliki tukaj. Za navadne smrtnike pa: V času po kvalifikacijah Impro lige, ko se nove in stare ekipe ponovno soočajo za naklonjenost občinstva ter ultimativni prestižni naslov prvakov, se v dvorani DIJAŠKEGA DOMA TABOR odvijajo prvi krogi turnirja.   Pred budnimi očmi sodnikov OLIVIJE GRAFENAUER in SAŠA WEILGONIJA, poznanega tudi kot MŠ, kantinskega glasbenika JERNEJA BREZOVARJA na klaviaturah ter JANA HRUŠOVARJA v tehniki sta se ob napornem moderiranju TEJE BITENC soočili ekipi BANDA FERDAMANA ter PREDIGRE.

V mojstrskem dvoboju v petih disciplinah je grenak priokus pustilo le moderiranje, ki je bilo suhoparno, prilagojeno za predšolske otroke in izjemno Ljubljanacentrično, saj je Teja s stalnim poudarjanjem ŠTAJERSKE, ŠTAJERCEV, LJUBLJANČANOV ipd. prikazala tekmo kot spopad med regijami, navkljub dejstvu, da je zasedba Predigréja izjemno raznolika in ne izključno ljubljanska. Podpihovanje protištajerskega sentimenta prinaša poceni aplavze, ne ustvarja pa prijetnega ambienta, predvsem za gostujočo ekipo.

 

S svojo uvodno točko je Banda pričela svoj zmagoviti večer, saj je bilo ljudstvu bolj pri srcu martinovanje kot pa porno dostava vročih pic Predigréja. Zmagoviti pohod večera se je po začetnem deljenem mnenju (1 : 1) o MINUTAH, začel s kavbojskim PIKOVIM ASOM, za katerega svetovljanski dvor Ludvika XVI ni bil velika ovira. V IZZIVU BANDE o praznikih je Predigré prikazal dan, ko se prvič obriješ, kjer je prvič zapela HUPA. Občinstvo je bilo bolj navdušeno nad dnem transformacije, kjer so Ferdamanci ugibali, na kateri dan se transformerji obdarujejo s spominskimi knjigami, policija pa je iskala pobegle svinje. Prizor je popestril Petko s preprosto rimo iz otroštva:

 

“Če spominček ti ni všeč,

vrzi ga v gorečo peč.

Ko spominček bo gorel,

mene srček bo bolel.”

 

IZZIV PREDIGRÉJA so bile živali. Banda je predstavljala hudogriza, izmišljeno žival v lasti Alufolije d.o.o., ki sodnikom ni bil pri srcu, ponovno je zapela HUPA. Predigré je zbral svoje moči in v ganljivem prizoru stonoge in gorile v kinu pokazal, da ljubezen zares ne pozna meja, tehnik Jan pa je zelo elegantno predčasno in na mestu zaključil prizor.

 

V zadnji disciplini, SODNIŠKEM IZZIVU, sta sodnika želela, da “tehnik izpostavi luč”, a sta se zaradi tehničnih omejitev zadovoljila le z monologom sredi prizora. Predigre nam je prikazal opogumljenje maserke in masiranca, da si priznata čustva, Banda pa je še zadnjo točko pobrala s konfliktom 35-letnega sina, ki živi doma, in njegovo mamo. Banda Ferdamana je zmagala 6 : 3, s svojim pohodom pa bo nadaljevala prihodnjič …

IMG_9634

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.