Heroes of might and magic

21. 01. 2015 | Maruša Pangeršič, outside consultant: Uroš Ribič
V temnici Španskih borcev se je odvila prva kongregacija warriorjev in wizardov. Game master velikega dogodka je bil sam Vid Sodnik, ki ima pravico že v priimku. Obetal se je razburljiv boj. Boj med dvema silama, ki si nasprotujeta že stoletja. Boj med čarodeji in bojevniki. Prvi so imeli na svoji strani magične sile, drugi pogum. Prvi čarovniška ogrinjala, drugi pretesne pajkice. Prvi premični naglas, drugi besedo "boj" v imenu. Kdo bo zmagal?

Oba partyja sta se najprej predstavila navzočim: Čarolija z mistično seanso, skrivnostnimi napoji in z lučkami napisanim imenom ter Boj in pogumna srca s svojo različico pobude k škotski neodvisnosti, govorom, ki so ga sicer brali z zaslona pametnega telefona, ampak nič ne de, saj so imeli voditelja s poslikanim obrazom in pogumnim srcem! Rolanje kocke za iniciativo zaradi prisotnosti mucka na strani wizardov ni bilo potrebno – kot vsi vemo: mucek da overkill bonus na roll.

 

V ogrevalnem standoffu so igralci navzočim demonstrirali svoje poznavanje herbalizma. Poizkusni meti so preizkušali zmožnost kamuflaže naših vrlih adventurerjev, izdajali so se za predmete (Difficulty check: 8)

 

Povprečne statistike:
Čarolija – STR: 10, DEX: 12, CON: 11, INT: 10, WIS: 15, CHA: 17
Boj in pogumna srca – STR: 9, DEX: 11, CON: 13, INT: 11, WIS: 9, CHA: 13

 

V prvem eventu, Alternacijah (DC: 11), so se warriorji znašli na Institutu Jožef Stefan, kjer so se proti mutantom odločili boriti z izrezovanjem svojih src. Več zaporednih neuspešnih metov kocke je lokacijo spremenilo iz inštituta v vesoljsko ladjo, ključne elemente pa v viski.
Wizardi so se na slave marketu zoperstavili zasužnjevalcu in z metom 15 rešili žužemberškega župana Ljubljane.

 

Takoj za tem – Pisalni stroj (DC: 7). Wizardi s Čudežno Grdiko na fronti. Ob doživetem opisu bitke, ljubezni in samožrtvovanja je kocka pokazala 4, kar pomeni, da jim ofenziva žal ni uspela. Bilo je premalo in na potezi so bili ponovno warriorji. V post-apokaliptičnem svetu so se proti pogubi borili s Titikavo in njegovim sinom, pol-drevesom, pol-človekom. Po uspešnem metu je njihov v drevo spremenjeni heroj pogumno nadaljeval svojo pot.

 

Ko je GM napovedal Sanje (DC: 18) je nad temnico padla tišina. Warriorji so napovedali plavanje z morskimi levi in vrgli … 1. Rog pogube je zatrobil, sanje so se spremenile v njihovo nočno moro. Energični game master jim je dal še eno priložnost, svoj napad so malo razširili, morskemu levu dodali mitske razsežnosti in nanj posadili bojevnico, vendar jim sreča še vedno ni bila naklonjena, saj so tudi po tem vrgli le 6.
Wizardi so udarili z dovršenim actionom z elementi drame, srhljivega ponavljanja, samožrtvovanja (čarodej Bor in njegov padec vznak) in surrealizma ter zarolali nič manj kot 20; njihov udarec je bil superefektiven. Vrli škotski bojevniki so se bili prisiljeni umakniti tri polja za čarovnike.

 

Četrta zagonetka je v igro postavila quest item: detektor. Wizard Mš ga je uporabil, da je premostil costitution check (12) s svojo charismo – samo za kratek trenutek stereotipni gej boksar je z uspešno akcijo zaoral ledino spremembam v krščanskem boksarskem krogu.
Warriorji so nato napovedali akcijo detektiranja ljubezni v knjižnici. Kot vemo, je detect predvsem skill rangerjev in zmikavtov, ne bojevnikov, tako da je bila njihova poteza v vsesplošni zmedi neuspešna.

 

Na koncu se je pred igralci pojavil demon SadjeVček. Zaprl jim je pot in vsakemu od njih postavil uganko: “Kaj sem?” Za wizarde je prevzela Maja (WIS: 16), ki je za vsak character (Bor – 100 W feršterker, Jan – pirh, Sara – avokado, Maja – lama) pripravila pesem. Napredovali so brez težav. Warriorji (Maja – bakterija, Maja – koala, Boj – zobotrebec, Mitja – športni nedrček) so sicer z lahkoto prešli preverjanje INT (10), vendar pa jih je navzdol povlekel skriti dexterity check; tako je bila njihova akcija le delno uspešna.

 

GM je razglasil zmago wizardov in s tem se je prva kongregacija zaključila.

 

Kocka je padla.

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.