Vse najboljše za Lastnike humorja

02. 04. 2015 | Mira Petek

Reporterjev dnevnik: 29. 3. 2015, druga polfinalna plovba po vesolju Impro lige.

 

Staff: Jernej Brezovar kot mešalec osembitnih in drugih tonov, Anže ?? in Omar ?? kot vsestranska tehnika, Dragan Nikčević in Urška Mlakar kot avtoriteti z zvončkom in hupo ter nenazadnje moderator večera: čudoviti Tomaž Lapajne Dekleva. S pavjim peresom v klobuku in kristalčki na vrhu, ki so v igri svetlobe na stropu prav fabulozno delali zajčka.

 

Prva ekipa, ki se želi podati med zvezde, je ekipa Vse najboljše! (Matjaž Peklaj, Miha Zabret, Urša Strehar Benčina, Tim Kern in Eva Nanut), ki sledi intro načelu: »Ne furat safra, pustite vse najboljše v svoje življenje!« Druga ekipa, Lastniki humorja (Igor Bračič, Jaka Šubic, Zala Vidali, Peter Šanovič, Luka Korenčič in Anže Zevnik Zele kot gost), je takoj zatem – kot se za samooklicane bullyje spodobi – to povozila s svojim motom: »Vse najboljše. Tud če ne.«

 

Omenjeni polfinalisti so se ogreli s prostorskim skokom, v katerem smo lahko občudovali seksi in neverjetno dolge noge Zale Vidali ter manj seksi in neverjetno pogosto rabo besede »pizda« iz ust Anžeta Zevnika. V dobri minuti mu jo je uspelo uporabiti šestkrat. No, vsak mora imeti svoje ambicije.

 

Po tem ko je moral lastnik srebrnega golfa začasno zapustiti dvorano, da bi umaknil avto, so igralci to tudi ponazorili s kratkim prizorom. Naj opozorim, da je bila celotna tekma ena sama poslastica, ki je ves čas sprožala spontane in evforične aplavze občinstva, ampak vseeno je bila ta odrska invazija starčkov na ubogega lastnika srebrnega golfa vrhunec večera. =)

 

Temu sta sledila prva prizora. TEATRO MISTICO so Lastniki humorja odigrali v slogu kabareta, ki je pripravil priredbo Levjega kralja. Glede na moje (sicer skromno) poznavanje kabareta bi lahko rekla, da je bil prizor sicer bolj podoben mešanici abstraktnega sodobnega plesa in pop glasbe, je pa zato na hudomušen način vseeno podal zelo močan nauk narave: »Kdor preživi, je kralj.« Vse najboljše! so se nasprotno precej dosledno lotili Alice v čudežni deželi v slogu Škofjeloškega pasijona, v katerem so izstopali carski liki s Peklajevo izvedbo Norega klobučarja na čelu. S primernimi referencami na Sveto pismo in pasijon so zaključili prizor z mislijo: »Le v smrti je uteha,« in pobrali vse tri točke za prvo disciplino.

 

V naslednji disciplini, OD P DO P, so se Vse najboljše! lotili »dolgega zapletenega sprehoda po hiši« (ja, to je opravilo). Ena najbolj uigranih impro kombinacij, Miha Zabret in Matjaž Peklaj, sta v abecednem krogu od Z do Z prikazala pretresljivo a zabavno družinsko dramo z dedijem, ki preveč spi, histerično mamo, ki joka na stranišču, in zdolgočasenim sinom, ki … se pač sprehaja po hiši. Na tem mestu naj izlijem posebno dozo ljubezni Mihu Zabretu za vlogo histerične mame. Katarzično! =)

 

Lastniki humorja so replicirali od H do H in sicer med pripravljanjem rojstnodnevne zabave, ki je temeljilo na malce enoličnem prepiranju okrog trampolina in napihljivega gradu ter na 5 in pol metrov visokem stropu in 9 in pol prstih otroka, ki si je na vrtiljaku odščipnil prst. Vsekakor so očitno priljubljene številke s specifično decimalko. Kot je že iz moje subjektivne naklonjenosti razvidno, so Vse najboljše! zopet pobrali obe točki od publike, sodnika  pa sta svojo dala Lastnikom humorja: »ker je blo sicer zanič, ampak sta bla pa bolj seksi.«

 

Pri RODBINI je ekipa Vse najboljše! prvič malo klecnila pred nasprotno ekipo – v prizoru glasbene družine, ki skriva dejstvo, da so »vsi od župnika«, so nekoliko izgubili svojo očarljivo energijo in uigranost, tako da je bila vrhunec sicer ne prav vznemirljivega prizora Peklajeva interpretacija Rambota. Ki se je res potrudil in prišel na oder v črni spodnji majici. Rrrr.

 

Lastniki humorja, vsi po vrsti zdravniki, pa so pred prišlekom skrivali, da ne prenesejo kisle smetane (kar so uprizorili z naravnost odlično in res usklajeno reakcijo na prvo omembo kisle smetane), poleg tega so imeli v svojih vrstah fejk Vilija Resnika. In če to ni recept za uspeh, potem naj dodam še, da se je prizor zaključil z odstranjevanjem ledvic v banji, polni ledu. In kljub temu da je lepo vzgojeni Miha Zabret šokiral z uporabo kletvice v prejšnjem prizoru, so Lastniki humorja pobrali obe točki publike, sodnika pa sta točko dala Vse najboljše! Verjetno je odveč razlaga, da zato ker so imeli Rambota, ki je pač bolj seksi od Vilija Resnika.

 

IZZIV SODNIKOV je bilo navodilo, naj odigrajo prizor v duhu namišljenega praznika. Vse najboljše! so tako uprizorili tipično praznovanje dneva piratov z dvema šegama: s pitjem čaja in igro »flaša resnice« (seveda so vrteli polno flašo ruma). Zgodba se je zapletla, ko novi pripadnik piratov ni vedel, kateri šegi bi se priključil, prizor pa je vsekakor začinil fantastičen moment v igri flaše resnice, ko se je flaša s svojim vratom prav počasi in dramatično zasukala proti publiki. Lastniki humorja so uprizorili dan težkih besed, ki so si jih za razliko od mene razlagali kot zatežene, nesramne (in ne kot intelektualne tujke, kot smo mislili gledalci). Njihovo dogajanje, ki se je vrtelo okrog yorkshirskega pudinga, Nemca in drugih nepovezanih utrinkov iz zakulisja modne piste, jim je prineslo vse tri točke in tako je nastopilo izenačenje tik pred zadnjo disciplino. TAM TAM TAAAAM!!

 

Zadnja disciplina je bil IMPROLIGAŠKI IZZIV, ki je narekoval, naj se prizor začne v popolni temi in v nekem ključnem trenutku nadaljuje z lučjo. Lastniki humorja so predlog »gobarjenje« zabavno spremenili v nekakšen tekmovalni reality show simuliranih prostorov – tekmovalka Marjana je bila zaprta med orjaške gobe in stekle svizce in da bi končala nalogo, se je morala poročiti z njihovim kraljem. Trenutek, ko se je prižgala luč in smo lahko zagledali Igorja Bračiča kot svizca s harmoniko, Zalo Vidali kot zmedeno Marjano in Petra Šanoviča na tleh z iz neznanega razloga zavihano hlačnico, je bil neprecenljiv. Tako Vse najboljše! v prizoru, ki je razložil nastanek sveta in razvoj klekljanja, žal niso imeli šans, četudi je – ponovno – Peklaj uvedel kar nekaj zabavnih besednih iger in šal (mater, tisti dan je imel Peklaj res dober dan).

 

Publika je bila zavoljo dramatičnega zapleta z izenačenjem neodločna in dala točki v razdelitvi 1 : 1, sodnika pa sta na koncu z užitkom pripisala svojo točko Lastnikom humorja (brez kakšne obrazložitve o seksapilu), ki imajo tako pred naslednjo polfinalno tekmo eno točko prednosti z izidom 8 : 7.

 

Super tekma se je zaključila s sicer ne ravno super improvizirano pesmijo »Za konec te predstave«, v kateri so se izkazali Urša kot pogumna iniciatorka s solidnim posluhom in rimami, Miha Zabret s fejk brejkanjem, sama pesem pa s povabilom na pir. Z veseljem. Bomo nazdravili še na mnogo takih tekem!

DSC_8981

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.