Lanski prvaki poš(r)olali obdarjene ligaške bruce

10. 03. 2016 | Miha Gazvoda

Dvanajsta – torej pravljična – predstava Impro lige se je odvijala 28. 2. 2016 v DD Tabor. Nasproti sta si večinoma sedeli, občasno stali, ekipi Šarolija in Zjajci. Večer je moderiral sam gazda Impro lige, Rok Bohinc.

 

Šaroleji so se nam predstavili z verižnim plesom v zanje značilnih ogrinjalih, ki je (vsaj zame) ponazarjal minevanje časa. Zjajci pa so sestavili pico z jajci: “Z jajci je vse boljše.” Seksistično.

 

Ogrevalna disciplina so bili Klobuki, kjer smo videli babici, dinozavra in jajce, smetarja, Loleka in Boleka, igranje klavirja in še mnogo več.

 

Sledila je prva disciplina: Alternacije. Šarolija nam je zaigrala ljubosumna soseda med košnjo trave, ki se je kasneje prelevila v igranje harfe. Vmes je bilo še nekaj opazovanja rasti trave. Zjajci so zaimprovizirali babico z vnukinjo med pohanjem piščančjih medaljonov ter povedli z 2 : 0.

 

Sledila je Wikipedija; lanskoletni prvaki so nam zaigrali nakup puške v srbski vasi Lipenović[1], v prizoru letošnjih debitantov pa smo videli življenje Bernarda Evansa[2] – brigadirja, politika in arhitekta, ki se ni mogel odločiti, če bi bil Anglež ali Avstralec. 2 : 2.

 

Izziv Zjajcev je bil nekaj glasbenega. Šarolija je odigrala zgodbo s plesnimi vložki na najboljši predlog publike[3]: postala bom nuna. Nauk zgodbe: »Bog te ima rad, če nisi nag.« Zjajci so nam predstavili karakterje polke, balkanijade in jazza med odkopavanjem trupel. Zanimiva kombinacija ali kot bi zapela Jelena Rozga: »I to je, to je ta, dobitna kombinacija!« Žal samo za eno točko. 3 : 3. Ne vprašat’, za koga.

 

Vmes smo gledalci pod taktirko Bohna senzualno zaželeli zjajčevski Špeli vse najboljše za rojstni dan, njen fant pa ji je na oder prinesel tudi vrtnico.

 

Šaroleji so za izziv predlagali pozornost na soigralcu. Priča smo bili zgodbi o princu in lisici, ki so nam jo v številkah namesto v besedah zaigrali Zjajci. Šarolija je med prizorom o božanju brala čustva drug drugega. Božanje > sprehajanje lisic. 5 : 3 za Šarolijo!

 

Nekaj, kar nas bo ganilo, naj bi videli med sodniškim izzivom. Zjajci so premogli ganljiv: »Ti si bol’ kot tavel’ka flaša Refoška,« v zobni ordinaciji. Šarolija si je začinila prizor snubljenja z govorjenjem soigralčevih misli in prepričala gledalce za končnih 6 : 3.

 

Čestitke Šaroliji za zmago, Zjajcem za sodelovanje, gledalcem za navijanje, Špeli za rojstni dan in tebi za bralno vztrajnost!

IMG_8756

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.

 

[1] https://sl.wikipedia.org/wiki/Lipenovi%C4%87

[2] https://sl.wikipedia.org/wiki/Bernard_Evans

[3] Predlog je bil nagrajen z dvema brezplačnima vstopnicama za naslednjo improligaško predstavo.