In Štoskarja dobi …

26. 06. 2015 | SaRa MeKiNc

Štirinajsti junij. Rojstni dan bodočega predsednika Donalda Trumpa in še pomembneje, datum Štoskarjev, najbolj gala improvizacijske prireditve pod Alpami. Na slovesni podelitvi priznanj najboljšim minule sezone se je zbrala smetana Impro lige (in tudi nekaj koščkov masla), ki je s svojo pražnjo opravo in omikanostjo SiTi teater za trenutek postavila ob bok Opernballu, le z manj prostitutkami in slabimi lasuljami.

 

Po klasični uvodni disciplini “Akademskih 15” sta na oder stopila voditelja večera; Matjaž Peklaj in Sašo Stare, oblečena v čudoviti kreaciji “Špegu imam samo do pasu”. Kratek pozdravni nagovor, v katerem sta pomirila predvsem tista gledalca, ki sta prišla, čeprav nista bila ne nominirana, ne nagrajena – in že smo pičili v krepitev dlani s serijo “20 x 1 aplavz”.

 

Naj fotografinja 2014/15 je Maruša Pangeršič. Nagrado ji je v popolni štajerščini (kot gre seveda pričakovati od prebivalca Pšate) izročil Tim “Čuj” Kern, sama pa je v še boljši štajerščini improvizirano odrecitirala še kratko pesem Miška mala.

 

Naj reporterka 2014/15 je Maruša Pangeršič. Tokrat je značko prejela iz rok posebnega gosta, “cveta moške lepote”, ki v fitnesu not prinese tudi Staretove ure – Igorja Mikića. “Ena dva, lep sem, to pa ja,” je bil nedvomno ledolomilec, ki ga je Maruša čakala celo življenje, saj je Mikića nemudoma odpeljala s seboj z odra.

 

Naj novinka 2014/15 je Olivija Grafenauer. Navdušila nas je ne le z izjemno fotogenično FB-profilno fotko, ki je v ozadju spremljala nominirance, ampak tudi z izpolnjeno obljubo, da si bo v primeru zmage stlačila kuverto v usta.

 

Naj novinec 2014/15 je Luke Thomas Dunne. Ker že dolgo nismo slišali šale, nam je svojo najljubšo povedal kar sam. In to v angleščini. Ja, Štoskarji so resnično svetoven dogodek.

 

Najbolj uglašen glasbenik 2014/15 je Juš Milčinski. Po mestoma kričečem uvodu Žige Oseta, ki je oni dan obiskal “nepozaven glasbeni dogodek”, se nam je Juš prek videa javil z žal neodložljivega opravka – loščenja dildov v dnevni sobi.

 

Najbolj kul tehnik 2014/15 je Luka Seliškar. Tudi on se nam je zvezdniško oglasil z oddaljene lokacije – mondenega morskega letovišča, kjer se nedvomno tare prestižnih jaht in starlet (sklepamo, videli smo samo balkon, kavč in pivo).

 

Najbolj spoštovana sodnica 2014/15 je Urška Mlakar. Dama, ki ne šteje več števila teh nagrad, je vsem, ki niso glasovali zanjo, zaželela prostaške spolne odnose, na steni za njo pa smo občudovali seksi profilne fotke nominirank – lenivca, koalo in povodnega konja.

 

Naj moderator 2014/15 je Juš Milčinski. Oziroma “Fuk Milfinski”, kot ga je s “subtilno spolno konotacijo” preimenovala podeljevalka Urška Mlakar. Juš se nam je še vedno polno zaposlen s pomembnejšimi opravki tokrat javil iz domače banje. Oblečen.

 

Najbolj lajkana improvizatorka na Facebooku 2014/15 je Maja Trampuš. Kategoriji primerno se je od popolnoma iskrene prijaznosti cedil podeljevalec Vid Sodnik, Maja pa je opozorila na nepravičen svet, ki ga bomo odslej lahko spremljali pod heštegom #PravicaZaBlendorja.

 

Naj improvizatorka 2014/15 je Maja Trampuš. Čustven govor so podprle Roke v asistenci Jana Hrušovarja. Manj šlatanja, kot smo pričakovali. V redu.

 

Naj improvizator 2014/15 je Jan Hrušovar. “Hvala vsem moškim improvizatorjem … oziroma Impro ligi, da je tako spustila standarde, da še povprečni improvizatorji lahko kaj dobimo.”

 

Posebna nagrada za naj izjavo: Petra Ajdovec za: “Stečaj je tist, k zapremo eno podjetje, ampak je še zmer vse uredu.” Na pomembnost besed nas je sicer opozoril tudi Frankl s svojim “nihilističnim gengsta rapom” in lahko rečem, da bom njegov prvenec z veseljem ukr … khm … poiskala na internetih.

 

Posebna nagrada za naj moment sezone: Luke Thomas Dunne & Juš Milčinski za žgečkanje. “Ful se rad dotaknem Juša!” nam je z nagajivo iskrico v očeh zaupal Luke.

 

Posebno nagrado za kooperacijo pri rezultatih 8 : 7 so prejeli Lastniki Humorja in sodniki. Po namigovanjih na kartelne dogovore in razvratne trenutke na jahtah smo zadevi končno prišli do dna: “Kriv je Brajnk in ta napaka se ne bo ponovila.”

 

Podelitev so sicer ritmično prekinjali tudi prizori v izvedbi letošnjih polfinalistov. Simpatično, a roko na srce, brez prave energije oziroma dokaza, zakaj je ekipam uspela taka uvrstitev. Morda gre to pripisati ambientu, morda neogretosti. Kakorkoli. Pud Inc. so kot kaskaderji zažigali knjige ob koncu študijskega leta, Vse najboljše so v TV-soočenju “2-v-1” strokovnjakov umirali zaradi arašidov (kljub temu da so ti navadna izmišljotina), Lastniki Humorja so prikazali ozadje in ospredje dogajanja ob flaši resnice (s čudovito premiso, da tisti, na katerega steklenica pokaže, pove neizpodbitno, objektivno optimalno in naravno resnico tipa “Svet je.”), Čarolija pa so Fokus menjali med udeleženci motorističnega zbora v Pržančku.

 

Na koncu smo zaploskali še (pol)finalistom, zmagovalni Čaroliji in Mševem navdušenem vzkliku: “Kuverto mam!” ter se nemudoma podali basat na zvezdniški after, katerega catering so tokrat izvedli improvizatorski Masterchefi. Slane pite, sladki grižljaji in Specialno pivo so bili kar rahlo kičasta metafora za konec sezone, ko z mastnimi prstki in polnih ust zamomljamo: “Mibiše!”

DSC_9560

Klik na fotko za pot do fotoalbuma na naši Facebook strani.